Featured Post

DESARU COAST ADVENTURE WATERPARK https://desarucoast.com/

Tuesday, October 23, 2018

Read More
Cuti Sekolah Akan Tiba....

Cuti Sekolah akan tiba tak lama lagi. Tinggal sebulan je lagi dari tarikh posting terbaru Abam ni. 23/ 24 November 2018 dah bermula cuti sekolah. So dah boleh tempah penginapan Desaru Utama Homestay dari sekarang, Kalau lambat nanti penuh pulak, Abam tak jamin.

Pengerang dan Bandar Penawar ni banyak tempat yang menarik, dalam post sebelum ni pun Abam dah bagi panduan tempat yang menarik. Okeylah, Abam ulang lagi, bagi peminat pantai dan alam semula jadi, Pantai Desaru memang sangat popular, ombak dia memang best, pemandangan cantik. tak percaya ? layan gambar kat bawah

Hamparan Pantai yang luas dan pasir yang putih,menggamit kenangan indah kan. ? sampai tak nak balik rasanya. Desiran ombak mengalunkan lagu lagu alam memberikan ketenangan jiwa. Peminat water Skateboard janganlah lepaskan peluang keemasan ni.
Pemandangan laut biru yang terbentang luas, memberikan ketenangan yang tidak dapat dibayangkan.








Pantai Tanjung Balau pun apa kurangnya. pantainya cantik, sesuai untuk anak-anak bermain air. NAk Buat Family Day pun sesuai... Di Sini terletaknya Muzium Nelayan. Di samping itu terdapat deretan kedai makan yang ASAM PEDAS nya sanggat mempersonakan. Tak Caya.... datang la.




Hmm banyak lagi sebenarnya nak cerita, Desaru Coast Waterpark, Pantai Batu Layar, Desaru Fruits Farm dan banyak lagi lah. Mari datang sini. Desaru Bandar Penawar...
Kalau nak Tempah Desaru Utama Homestay Call atau whatsap Abam ye....

🕿019-7889866🕿
Read More

Tuesday, April 17, 2018

TARIKAN TERBARU BANDAR PENAWAR.
DESARU COAST MALAYSIA

So, jangan segan-segan untuk call kami di talian 019-7889866 untuk menempah homestay-homestay kami.
 
Read More
DESARU PENAWAR HOMESTAY

Sebuah lagi homestay dari kami di Desaru Utama Bandar Utama, Bandar Penawar sudah bersedia untuk menerima tempahan. Rumah 3 bilik lengkap penghawa dingin dan dilengkapi kemudahan memasak dan membasuh.







Untuk tempahan boleh hubungi En Nizar 019-7889866.


Read More

Friday, February 6, 2015

Surian Homestay Bandar Penawar

Selamat datang ke Surian Homestay. Kami menawarkan kemudahan homestay untuk anda menginap sekiranya anda memerlukan rumah untuk sementara diduduki Desaru Bandar Penawar. Homestay kami berdekatan dengan toll Desaru. Sangat mudah untuk dicari sekiranya anda sampai di sini.

Homestay kami mempunyai kelengkapan seperti aircond,water heater,dapur,mesin basuh,television,kipas angin dan lain-lain lagi. Aircond hanya terdapat di bilik utama dan bilik tengah manakala bilik belakang dilengkapi dengan kipas siling. Water heater hanya terdapat di bilik utama sahaja.









Ketahui jarak lokasi yang anda hendak tuju dari Surian Homestay






Read More
    1

Thursday, January 8, 2015

Papa Mama Homestay, Desaru, Bandar Penawar, Kota Tinggi

Welcome to Desaru Utama Homestay, Bandar Penawar.


Desaru Utama Homestay is a comfortable and clean guesthouse located in the park near the Desaru Utama and Tanjung Balau tourism, and education centers.

Some of the most popular in Desaru is Lotus Desaru tourism Water Theme Park, Bujang Firefly, Desaru Ostrich Farm Teluk Ramunia, Desaru Fruit Farm, Tanjung Balau Fishermen Museum and Crocodile Bay sting. Rows of Tanjung Balau, Desaru and beautiful Batu Layar can also captivate tourists to come here.

We are offering homestay for vacation, tourism, wedding entourage, family event, course and training, visit children in study center and others purpose.

Our homestay have 3 room and 2 bathroom (air conditioner for all bedroom) . 


Living room


Rilex


Kitchen space


Untuk tempahan sila hubungi
019-7889866 (En Nizar)

 Alamat kami : No.40 jln Cengal 2, Taman Desaru Utama, 81930 Bandar Penawar, Johor.

maps
A - Homestay location
B - Lotus Desaru
C - Desaru Beach
D - Batu Layar beach
E - Tanjung Balau beach

Read More
    1

Sunday, December 15, 2013

Bandar Mas homestay kota tinggi johor

Our new homestay located in Bandar Mas have 3 room, 2 bathroom, 2 toilet and 2 air conditioner for 2 bedroom provided. Very huge space can be filled for 2 big family in 1 house.



View from front of house


Master bedroom


2nd bedroom


3rd bedroom




Kitchen space, washing machine and freezer provided


Very comfortable living room


Tv provided with astro Injoy



View middle of house


Also have barbeque set


Toilet 

Iron, rice cooker, electric kettle, toto and prayer carpets provided

Address : No 5 , Jln Berlian Bandar Mas , 81900 Kota Tinggi Johor
Check in : 14:00
Check out : 12:00

Contact us : 
  • En Norman - 0197111024
maps
A - Homestay location
B - Lotus Desaru
C - Desaru Beach
D - Batu Layar beach
E - Tanjung Balau beach

Destination 
Pantai Desaru (16 km)
TG. Balau (15 km)
Lebuhraya Senai-Desaru (10 km)
Sek Sukan Bdr Penawar, SM Sains B.P, SMKA B.P(10km)
Kolej Profesional MARA B.Penawar(10 km)
Kolej Komuniti Bdr Penawar (10 km)
Institut Kemahiran Belia (10 km)
Felda Sg. Mas (2 km))
Felda Papan Timur(2 km)
Felda Semenchu (6 km)
Felda Air Tawar 5 (5 km)
Felda Air Tawar 4 (6 km)
Bandar Penawar (10 km)
Desaru Farm Fruit (9 km)
Teluk Sengat (12 km)
Kg. Johor Lama (Pusat Sejarah Kesultanan Johor)
RAPID Pengerang Via Sebana Resort(40 km)

Booking Calendar


Read More
    0
Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.
Powered by Blogger.